dinsdag 9 april 2013

Volgens de Telegraaf Twintig redenen om bier te drinken


Volgens de Telegraaf Twintig redenen om bier te drinken
Dit artikel kwam ik tegen toen ik even wat op moest opzoeken i.v.m een bijsluiter van een medicijn. Het artikel is geplaatst door de Telegraaf op do 23 apr 2009, 14:00 uur. Terwijl de bijsluiter van het medicijn, niks dan slechte bijwerkingen had beginnend bij hoofdpijn, ontstoken dit, ontstoken dat en ga zo maar door en enkel de kwaal een halt toe riep in het meest gunstigste geval, en die over het algemeen niet zo erg was als al die bijwerkingen bij elkaar. Wat is dan verstandig?  Natuurlijk hebben daar mensen op gestudeerd en moeten ze alles noemen wat ooit een risico is geweest ingeval van een eventuele schadeclaim en zal het medicijn gerust zijn werk doen. Je gebruikt gewoon die pillen die nodig zijn om je te ontdoen van de vervelende pijn of  onrustige gemoedstoestand. Dus dan doen we dat! Maar 1 tabblad verder staat  ”Twintig redenen om bier te drinken!” Toch maar even kijken. Mijn kwaal zit er niet bij, maar bier voorkomt veel ellende, als je de Telegraaf mag geloven. Het word dus één biertje met een pil! Dat is natuurlijk ook niet goed, twee medicijnen door elkaar. weet je wat… we maken het kuurtje af en daarna doen we een extra biertje ;-)  Meestal moet je de Koppen van de Telegraaf met een korreltje zout nemen en kunnen zij het bijzonder mooi vertellen of voorspiegelen. Aan de andere kant denk ik dan, noem eens twintig redenen om geen bier te drinken en als je die overweging moet maken ja dan zit er niks anders op dan in te gaan op het advies van de Telegraaf. Wel met mate natuurlijk!

Volgens de Telegraaf Twintig redenen om bier te drinkenVolgens de Telegraaf Twintig redenen om bier te drinken

1. Bier is goed tegen hartinfarcten
Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf.
2. Bier beschermt je tegen een beroerte
De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren.
3. Bier is goed voor je bloeddruk
Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt, aldus het Laatste Nieuws.
4. Bier kan diabetes verhinderen.
Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus).
5. Bier verbetert je geheugen
Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie.
6. Bier bezorgt je stevige botten
Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose.
7. Bier laat je langer leven
Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer.
8. Bier is goed tegen diarree
De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.
9. Bier helpt tegen stress
Onderzoekers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.
10. Bier voorkomt nier- en galstenen
Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen.
11. Bier helpt tegen slaapstoornissen.
Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. ’s Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn.
12. Bier kan je beschermen tegen kanker
Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden.
13. Bier zorgt voor een schone huid
Bepaalde vitaminen in bier regeneren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel.
14. Bier is goed tegen verkoudheden
Wie warmt bier drinkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een flesje bier au bain- marie en leng aan met vier lepels honing.
15. Bier beschermt zwangere vrouwen
Een gebrek aan foliumzuur kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.
16. Bier scherpt de eetlust aan
De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust.
17. Bier voorkomt maagzweren
Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.
18. Bier is een snelle dorstlesser
De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt.
19. Bier helpt je afvallen
Studies tonen aan dat mensen die – weliswaar met mate – bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder calorieën dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid appelsap.
20. Bier zorgt voor mooier haar
Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een ’bierspoeling’ geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen.
Eigenlijk 21

Volgens de Telegraaf Twintig redenen om bier te drinken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie!