woensdag 10 april 2013

Met je klassefoto op facebook!

Met je klassefoto op facebook!
Aloys Koenen

Met je klassefoto op facebook!

Met je klassefoto op Facebook  daar kan geen diploma tegen op. In eerste instantie stelt het mij altijd weer gerust dat iemand inderdaad ook onderwijs heeft genoten en samen met hem of haar nog een dertigtal anderen. Kijk zo’n diploma kun je kopieeren een klassefoto daarentegen is heel wat moeilijker te bewerkstelligen  en je wordt allemaal ouder dus als je alsnog een klassefoto maakt klopt er iets niet, dan val je door de mand. Dus een klassefoto is tegenwoordig het beste bewijs van dat je op school gezeten hebt.
Staan er nog mensen op die we nog kennen, wie zal er niet meer zijn en wat een rare kleding hebben ze daar aan als een van je kinders meekijkt. Het is ook leuk om te zien wat er van al die leerlingen is geworden, zijn hun dromen, idealen en hun visies dan echt allemaal uitgekomen en wat is er terecht gekomen van al die wonderkinderen met de hoogste cijfers van de klas? Vaak vallen sommige dan tegen en denk je goh van hem of haar had ik toch wel meer verwacht! Meestal hebben diegene die toen al over doorzettingsvermogen beschikten en een grote mond hadden het aardig ver geschopt!
En dan heb je ook nog het stille jongetje of meisje in de hoek, die altijd weer zorgen voor de grote verassing!  Zij zaten daar niet op hun plek en wisten waarschijnlijk toen al dat school een noodzakelijk kwaad was en zijn later op hun eigenwijze de wereld gaan verkennen met verrassende resultaten in positieve en negatieve zin!
Ondanks alles kijken we graag naar die klassefoto en bedenken dan, dat het best wel een leuke tijd moet zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie!